Deri ve Cilt Hastalıkları Tedavisi

Deri ve Cilt Hastalıkları Tedavisi Nedir?

Deri ve Cilt Hastalıkları Tedavisi

Sık Görülen Cilt Hastalıkları Çeşitleri

 

Egzama

Ciltte kızarıklığa ve kaşıntıya yol açan bir tür cilt hastalığı çeşididir. Daha çok çocuklarda görülse de uzmanlar her yaşta görülme olasılığının var olduğunun altını çizer. Egzama kronik bir seyir izleyip ömür boyu görülebildiği gibi bazen de dönemsel bir şekilde ortaya çıkar.
Egzamanın kesin bir tedavisi bulunabilmiş değildir, fakat uygulanan tedaviler ve kişisel bakım yöntemleriyle egzamadan kaynaklı kaşıntı, kızarıklık azaltılabilir ve daha fazla alana yayılması önlenebilir.
Ayrıca el egzamasını tetikleyen faktörler arasında ellerin uzun süre suyla temas etmesi, kokulu ve renkli sabunların kullanımı, temizlik maddeleri ile sık temas, bazı aksesuar ve takıların kullanılması sayılabilir. Egzamanın olumsuz etkilerini azaltmak için elleri düzenli nemlendirmek ve kaşıntıyı arttıran maddelerden uzak durmak gerekir. 

 

Kurdeşen (Ürtiker)

Kurdeşen derinin herhangi bir yerinde görülen kırmızı ya da pembe renkli şişliklerdir. Kaşıntılı olarak seyreden bu rahatsızlık böcek sokması gibi görünür. Göz çevresi, dudaklar ve cinsel organlarda görüldüğü takdirde ise aşırı şişliğe neden olur. Sebepler arasında alerjen bir şeyle temas olabildiği gibi herhangi bir sebep olmadan da oluşabilmektedir. Stres önemli etkenlerden birisidir.  Kullanılacak krem veya ilaçlarla hastalığın belirtileri azalır veya tamamen ortadan kalkar. 

Sedef

Cilt hastalıkları arasında sıkça görülen sedef kronik bir deri hastalığıdır. Otoimmün olarak sayılan sedef hastalığında deride kırmızı veya gümüş renkli pullu lekeler oluşur. Bu pullu lekeler genellikle kaşıntılı ve ağrılı bir şekilde seyreder. Sedefin cilt lezyonları, cildin kuru bölgeleri olan kafa derisinde ayrıca daha çok travmaya maruz bölgeler olan dirseklerde ve dizlerde görülür.